top of page
Vyhledat
  • flatwhitecatering

Kampa Cafe a Kees van den Westen Spirit

Aktualizováno: 4. 4. 2021

Velkou otevíračku chystali na jaro 2020. Pro své hosty chystali lákavé menu a v nově zrekonstruovaném prostoru na pražské Kampě byli připraveni na nové zákazníky. Pak udeřil covid a majitelé nové kavárny ve Zborovské ulici si museli zvykat na nová pravidla hry. Tvrdá pravidla. Týdny, kdy bylo otevřeno, střídaly dlouhé měsíce s cedulkou "closed". Pojďme ale Kampa Cafe představit trochu blíže, covid necovid.




Když otevřete dveře Kampy, máte chuť na ústřice. S pravým šampaňským. Dost možná za to může elegantní světlý prostor, který se tolik liší od jiných hipsterských míst s výběrovým kafem v Praze. Kromě ústřic (neděláme si srandu, ty si tady totiž opravdu můžete objednat) na lístku najdete čerstvé těstoviny, vymazlené buchtičky se šodó nebo skvělé snídaně s vajíčkem v hlavní roli.


Přesuňme se ale z kuchyně za bar... Pokud stejně jako my míříte za výběrovkou, na mlýnku najdete zrnka od Doubleshotu. Brečet ale nemusejí ani ti, kteří si na světle pražené arabice příliš nepochutnají. Druhý mlýnek totiž mele italskou směs.




Když se na nás kluci z Kampy obrátili a řešili výběr kávovaru, vytušili jsme, že by na stole měl přistát stroj, který bude ladit s prostředím kavárny. Výběr padl na legendární Spirit od Kees van den Westen, dále mlýnky Mythos, konkrétně Mytos One a Mythos II, a taky EK43 od Mahlkonig. Za dva měsíce bylo hotovo. Mašiny jsme pro Kampu na zakázku sehnali, upravili do bílé barvy a postavili na bar, aby dělaly parádu. A myslíme si, že se tento projekt fakt povedl.




Těšíme se, až Kampa znovu otevře. Těšte se taky. Ústřicím, šampaňskému a kávě zdar!

408 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page